REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Voormalige moderator klaagt Facebook aan omdat de job haar "traumatiseerde"

Selena Scola moest als moderator bij Facebook de inhoud van duizenden posts op de sociaalnetwerksite
screenen om na te gaan of ze de regels niet overtraden. Daar hield Scola naar eigen zeggen een posttraumatische stressstoornis aan over. Ze acht het bedrijf daarvoor verantwoordelijk en sleurt Facebook voor de rechter.

7 reacties

 • Pieter arons

  4 jaar geleden
  Ze blijft wel 7 maand bij facebook toch nog een toffe job blijbkaar?
 • Bieke Bellemans

  4 jaar geleden
  Hier zit toch een groot deel eigen verantwoordelijkheid bij. Oke facebook moet sowieso psychologische hulp voorzien. Maar ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik tegen zulke beelden niet tegen kan, ja dan ga ik ook niet zo'n job doen.
 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  De vraag van 1 miljoen: waarom ben je dan moderator geworden?
 • paul piens

  4 jaar geleden
  Ze had gewoon direct haar ontslag kunnen indienen
 • Frederik Boogaerts

  4 jaar geleden
  Die riekt gewoon geld ja
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.