De virtuele assistent Alexa is een functie die beschikbaar is in de speakers van Amazon.
Volledig scherm
De virtuele assistent Alexa is een functie die beschikbaar is in de speakers van Amazon. © AP

Virtuele assistent Alexa zet kind aan tot levensgevaarlijke uitdaging: “Ze vroeg om een muntstuk in het stopcontact te steken”

Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon heeft zijn virtuele assistent Alexa, een functie die beschikbaar is in de speakers van het bedrijf, moeten updaten na een incident bij een Amerikaans gezin. Zo vroegen een 10-jarig meisje en haar moeder aan Alexa om hen een uitdaging te geven als deel van een spel. Daarop antwoordde de slimme speaker dat het kind een muntstuk in een stopcontact moest steken, een gevaarlijke handeling die mogelijk fataal kan uitdraaien. 

  1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
    Tweakers

    Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

    Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.