Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Van was opvouwen en hitsingle schrijven tot echt alles: zoveel jaar duurt het nog eer robots deze taken van ons overnemen

Hoelang duurt het nog eer robots zo geavanceerd zijn dat ze delicate operaties uitvoeren, zelf een populaire popsong schrijven of eender welk Legospeelgoed assembleren? Een nieuwe studie bundelt de voorspellingen van honderden specialisten.

13 reacties

 • Marc Cools

  4 jaar geleden
  Technologische evolutie doorheen de eeuwen heen heeft altijd al twee belangrijke gevolgen gehad : De arbeidstijd voor de mens werd korter en er kwamen steeds andere jobs. Nadeel is dat de mens steeds meer erudiet zal moeten zijn om die jobs in te vullen. Kijk maar hoe we geëvolueerd zijn van de primaire naar de tertiaire sector. Kijk ook naar de landen die achter lagen bij de industriële revolutie welk een impact dat heeft op de algemene welstand van die bevolking.
 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  In de jaren 1960 had men ook van die futuristische waanideeën over het jaar 2000.
 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  Tegen die tijd programmeren de robots zichzelf, dus programmeurs heb je ook niet meer nodig. Wat kan de mens tegen die tijd nog zelf? Niks. Zitten op een stoel zoals in de film Wall-E en tegen een scherm praten. Sommigen doen dat nu al. Daarna worden wij geleefd, want dan gaan de robots beslissen wat wij moeten doen. En dan zitten we opnieuw in de slavernij.
 • Johnny L Verhoeven

  5 jaar geleden
  Robots worden de moderne slaven. Je rijkdom zal dus afhangen van hoeveel robots je bezit.
 • Francinne Declerque

  5 jaar geleden
  Nee, ook robotprogrammeur niet, dat kunnen ze tegen dan zelf. In ieder geval, blijkt de technologische ontwikkeling vooral enkel neo liberale roofondernemers te dienen en de werknemer systematischer uit te persen.
 1. China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op (en dat is nog maar het begin)

  China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op (en dat is nog maar het begin)

  China voert in mei een systeem in dat inwoners kan verhinderen trein- of vliegtuigtickets te kopen. Het gaat dan om mensen die slecht scoren in het zogenaamde 'sociaalkredietsysteem' van de overheid, een obscure ranglijst waarbij je score zelfs zou zakken als je je fiets op de stoep parkeert. Aan de grondslag ligt het adagium 'Eens onbetrouwbaar, altijd ingeperkt' van president Xi Jinping.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.