Techexpert Jelle Stuip bespreekt drie laptops waar je indruk mee maakt.
Volledig scherm
Techexpert Jelle Stuip bespreekt drie laptops waar je indruk mee maakt. © Getty Images

Uitpakken met een fancy laptop? Deze drie exemplaren zijn hun hoger prijskaartje helemaal waard

TweakersDe meeste mensen kijken bij de keuze van een laptop – en terecht – naar hoe vlot het toestel werkt. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wil je kunnen uitpakken met een fancy laptop? Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers kiest drie unieke toestellen uit die je nu kunt kopen. Opgelet: goedkoop kom je er hier niet vanaf.

 1. De nieuwe Apple MacBook: baanbrekend of niet? En over welke prijsverhoging spreken we ten opzichte van het vorige model?
  Tweakers

  De nieuwe Apple MacBook: baanbre­kend of niet? En over welke prijsverho­ging spreken we ten opzichte van het vorige model?

  Toen Apple in 2021 zijn nieuwe 14"- en 16"-MacBook Pro presenteerde, ging dat gepaard met veel tamtam en een groot event. Met de 2023-modellen, die vanaf 24 januari geleverd worden, liep dat iets anders. Alleen een persbericht en een video op Apples eigen website wezen op de nieuwe modellen. Terecht of onterecht? Om daarachter te komen, lieten wij, van technologiesite Tweakers, Apple ons de (bijna) allerduurste MacBook Pro toesturen, met 16"-scherm, M2 Max-processor, 4TB opslag en 96GB werkgeheugen.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  23

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.