thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Tv-app Stievie verschijnt voor iedereen, maar niet gratis

Stievie, het platform van de drie grote Vlaamse omroepen dat toelaat om tv-programma's op een smartphone of tablet te bekijken, zal dit jaar nog tegen betaling beschikbaar worden gemaakt voor alle Vlamingen. Dat blijkt uit een gezamenlijke mededeling van VRT, de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) en SBS.

 1. Twitter over overname Twitter: “Vrije meningsuiting houdt ook gevaren in”

  Twitter over overname Twitter: “Vrije meningsui­ting houdt ook gevaren in”

  De rijkste man ter wereld, Elon Musk, koopt Twitter voor ruim 41 miljard euro. Wat vinden Twitteraars daar zelf van? Musk predikt het herstel van de vrije meningsuiting op de sociaalnetwerksite. Maar Donald Trump, die al een tijdje van Twitter is gesmeten, kan het alvast niet overtuigen om terug te keren. Wie nu hetzelfde lot vreest als dat van Trump, is Jack Sweeney, de kerel die de privéjet van Musk op Twitter traceert. Hij liet al weten dat zijn tracker ook op Facebook, Instagram en Telegram zit. En die bedrijven zal Musk niet allemáál kunnen opkopen.
 1. Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareondersteuning van je toestel is belangrijk”
  Tweakers

  Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareon­der­steu­ning van je toestel is belangrijk”

  Duurzaamheid is steeds minder een hol begrip, maar meer en meer hét pad voor de toekomst. Ook bij de keuze van je smartphone kun je op dat vlak een verschil maken, door een smartphone aan te schaffen die zo lang mogelijk meegaat. Donovan Kerssenberg, smartphonespecialist bij technologiesite Tweakers, legt uit hoe je er de beste uitpikt én geeft zijn eigen top drie mee.