Sony
Volledig scherm
© Sony

Test Aankoop: niet beste moment op televisie te kopen

Veel onlinewinkels geven in de aanloop naar het WK voetbal kortingen op televisies. Maar Test Aankoop zegt dat er betere momenten zijn voor een goede deal op een tv. De deals zijn volgens de consumentenorganisatie vaak niet zo groot als voorgesteld.

 1. Via fake reclames op sociale media bestelen oplichters je. Hoe herken je die? Expert: “Kijk goed naar het webadres”
  PREMIUM

  Via fake reclames op sociale media bestelen oplichters je. Hoe herken je die? Expert: “Kijk goed naar het webadres”

  Wonderhuidcrème, afslankspray of zelfs houtpellets: op sociale media wemelt het van de advertenties die verbluffende deals beloven. Je betaalt tientallen euro’s en ... hoort daarna nooit meer van het bedrijf. Nochtans zag de website er koosjer uit. Hoe kan dat? Een social media- en een reclame-expert leggen uit hoe je die slimme misleidende reclames toch kunt herkennen. “Pocht het bedrijf met positieve reviews? Die komen vaak van geautomatiseerde bots uit India.”
 2. Tot 30 procent korting op speelgoed: hier vind je de beste acties en promoties voor Sinterklaas
  PREMIUM

  Tot 30 procent korting op speelgoed: hier vind je de beste acties en promoties voor Sinter­klaas

  Heel wat kinderen beginnen nu al reikhalzend uit te kijken naar 6 december, want dan komt de Sint hen weer cadeautjes brengen. Maar ook de goedheiligman zal dit jaar dieper in zijn zakken moeten tasten. Sinds begin dit jaar is de prijs van speelgoed met 5 procent gestegen. Gelukkig zijn er mits enig zoeken wel wat koopjes te vinden. Wij speurden op 7 november mee bij de speelgoedketens en winkelketens met een ruim speelgoedassortiment.