Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Telenet ziet voorlopig geen toekomst in 5G voor consumenten

Terwijl in het Verenigd Koninkrijk al twee operatoren consumenten op het supersnelle 5G-netwerk laten surfen, ziet Telenet er in België nog geen “businesscase” in. Dat lieten toplui van het bedrijf verstaan bij de presentatie van de halfjaarresultaten van het bedrijf.

18 reacties

 • Marco b.

  3 jaar geleden
  Zij die wel tussen de lijnen lezen : Na de prijsverhogingen, zou dit door de publieke opinie (consumenten) niet met dank worden onthaald, bijgevolg dat het momenteel (nog) niet rendabel is om de consumenten hiervoor mee(r) te laten betalen. Stiekem zijn we echter reeds mee aan het betalen, gezien elke prijsverhoging wordt toegedekt, onder het mom : verbeteringen van de service, diensten en producten.
 • Jan Jansens

  3 jaar geleden
  De afstand op dit moment is eigenlijk 500 meter per mast en Huawei staat 2 jaar voor op de Amerikanen met hun technologie. Dit is trouwens de reden waarom Trump Huawei wilt schaden want met deze technologie zijn miljarden te verdienen en als je eerst bent ben je marktleider. Dit zal natuurlijk eerst uit gerold worden in bedrijven en ziekenhuizen en etc waar die technologie een groot voordeel kan halen. Ik verwacht voor de eerste 4 volgende jaren nog geen uitrol voor 5G voor smartphones.
 • quinten buyckx

  3 jaar geleden
  De kostprijs is het niet waard voor de snelheidswinst dat het geeft. Mensen benutten nu al amper de snelheid van 4G tijdens het laden van een 4K film of downloaden van iets (limitaties server waar het vandaan komt). Waarom dan miljoenen/miljarden in 5G steken als je elke 30 meter een zendmast moet zetten om een stabiele verbinding te garanderen? Verder als 50 meter van de zendmast en uw 5G is trager dan de bestaande 4G verbinding.
 • quinten buyckx

  3 jaar geleden
  Aan allen hier: De reden dat telenet geen toekomst ziet in 5G is heel simpel. Momenteel loopt er in New York en nog enkele amerikaanse steden een test met een paar 5G punten/zendmasten. Het grote nadeel van deze verbinding momenteel, het bereik van elke zendmast is slechts enkele 10-talle meters en mag er geen obstructie zoals een gebouw tussen zitten. Om bijvoorbeeld de meir in antwerpen van 5G te voorzien heb je al +-50 zendmasten nodig incl aansluiting en bekabeling natuurlijk.
 • Wilfried DE HERT

  3 jaar geleden
  Telenet niet maar misschien de consument wel.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.