Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Staat 1 van deze 97 apps op je Android? Verwijder hem dan meteen!

Enkele onderzoeksbureaus voor online veiligheid hebben samen een lijst met gevaarlijke Android-apps gepubliceerd. Stuk voor stuk doen deze applicaties zich voor als een handig programmaatje, maar installeren ze gevaarlijke zaken op je toestel. Dat kan spionagesoftware zijn, maar ook virussen. Als je één van de apps uit de lijst op je toestel hebt, verwijder je die dus best zo snel mogelijk van je smartphone. Vorig jaar verwijderde Google zelf 700.000 dubieuze apps uit de Play Store. 

53 reacties

 • Guy Beeckmans

  4 jaar geleden
  Verdacht veel antivirus apps.....
 • Dirk Van Brussel

  4 jaar geleden
  Marc Wouters we zijn in een idioot debat terecht gekomen. Mensen kiezen voor iets, hun keuze . Waarom Apple en geen Android, waarom Colruyt en geen Delhaize, waarom wit in de plaats van grof brood enz.enz. Alles zal zijn voor en nadelen hebben ! En het is niet omdat iemand een andere keuze heeft dan de uwe dat het defacto een snob is of dat het de verkeerde keuze is. PS. Mijn IPhone 7+ kostte maar zoveel als die van zijn concurrenten.
 • Tessa vandermout

  4 jaar geleden
  Het enige voordeel met ios is dat iedere app apple-pre-approved is. Hun specialisten kunnen zich uiteraard ook vergissen maar... zodra je online gaat ben je met ieder toestel - ongeacht of het nu android, ios of nog iets anders is - kwetsbaar voor virussen en malware.
 • Luc Rems

  4 jaar geleden
  IOS geen malware?? Zijn jullie XCodeGhost vergeten? Overal sluipt malwqre in, of dacht je dat elke app vogelvrij is? Leer gewoon eens correct met een smartphone werken en dan is alles veilig en heb je geen anti virus nodig, zeker niet op een smartphone.
 • Marc Wouters

  4 jaar geleden
  Steeds maar die berichten over malware op Android. Maar ik heb er nog nooit gehad en ik ken zelfs niemand die er last heb gehad hebben. Sta mij toe daar vreemd te vinden. In daar opzicht is reclame voor het veiligere iOS en de iPhone reclame voor een oplossing die niemand nodig heeft.