Samsung Galaxy S8
Volledig scherm
Samsung Galaxy S8 © EPA

Samsung werkt aan smartphonebatterij die je in 12 minuten volledig kan opladen

SmartphonesNieuwe technologieën als VR en AI maken ons leven beter, maar ze vragen ook heel wat van je smartphonebatterij. En die zijn helaas nog niet mee geëvolueerd met de nieuwste snufjes, wat maakt dat de meeste toestellen het nog geen dag uithouden zonder opladen. Daarom investeren fabrikanten flink bedragen om batterijen te ontwikkelen die sneller opladen en langer meegaan. Samsung beweert nu een stap dichter te zijn bij eentje die je volledig kan opladen in slechts 12 minuten.

17 reacties

 • Steve Walschot

  4 jaar geleden
  Dit nieuws kan wel geloofwaardig zijn. Samsung heeft tenslotte ook al enkele jaren quick-charge waarbij je batterij van 0 naar 50 percent gaat in een 30-tal minuten, en een goed uurtje voor volledig op te laden. Dus, de kans bestaat wel dat een degelijke producent als Samsung daarmee bezig is.
 • Michel Timmermans

  4 jaar geleden
  En 7 jaar later komt apple af met een iphone die dan hetzelfde kan. Doet alsof zij de uitvinders zijn maar de stukken bij samsung gaan halen. En dan iedereen maar zeggen dat iphone innovatief is laat me nie lachen
 • raf janssens

  4 jaar geleden
  En dan steken ze de GSM vol apps zodat de batterij ook na 12 minuten weer leeg is.
 • Louis Bouduin

  4 jaar geleden
  Dat is zo'n bericht dat om de zoveel tijd zijn rentree maakt. Ofwel Samsung, ofwel een student, ofwel een obscure firma... altijd wel iemand die de levensduur tot in het oneindige opschroeft, of je batterij vliegensvlug op kan laden. Tot nog toe is het nog altijd helpen geblazen.
 • Francinne Declerque

  4 jaar geleden
  Mooi zo, nu nog die elektrische wagens opladen in 12 minuten en we zijn vertrokken.