EPA
Volledig scherm
© EPA

Samsung introduceert huisrobot in de vorm van een balletje

Samsung heeft een nieuwe huisrobot gepresenteerd in de vorm van een balletje. De Zuid-Koreaanse fabrikant noemt het apparaat Ballie. Hij rolt rond in het huis en kan gebruikers op gepaste afstand volgen. Ook heeft hij verbinding met andere huishoudelijke apparaten.

 1. Huawei rolt eigen besturingssysteem uit voor nieuwe smartphones
  1

  Huawei rolt eigen besturings­sys­teem uit voor nieuwe smartpho­nes

  De Chinese smartphoneproducent Huawei gaat zijn eigen besturingssysteem ‘HarmonyOS’ uitrollen. Het bedrijf heeft nog steeds te maken met de gevolgen van de sancties, opgelegd door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Die plaatste de producent twee jaar geleden op een zwarte handelslijst. Daardoor verloor Huawei de toegang tot de Amerikaanse technologie, waaronder ook Google. Een eigen besturingssysteem is een van de vele pogingen van het bedrijf om de impact van de sancties op te vangen.
 2. Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingberichten in naam van bpost
  Play
  59

  Al meer dan 9.000 mobiele toestellen besmet door gevaarlijk virus via phishingbe­rich­ten in naam van bpost

  Een nieuwe golf frauduleuze sms’en in naam van bpost doet sinds eind vorige week de ronde. Oplichters doen zich voor als bpost om mensen geld en/of gegevens af te troggelen. Meer dan 9.000 mensen lieten zich vangen door de phishingpoging, klikten door en downloadden de voorgestelde applicatie. Hun toestel is besmet met een gevaarlijk virus dat veel schade aanricht en dat zich bovendien snel verspreidt naar de telefooncontacten van het slachtoffer.

iHLN