De onderzoekers testten acht verschillende slimme armbandjes op hun acuratesse.
Volledig scherm
De onderzoekers testten acht verschillende slimme armbandjes op hun acuratesse. © Bob Elbert - ISU

Precisie draagbare gezondheidstech laat te wensen over

In de wereld van de draagbare technologie ('wearables') heersen momenteel de Fitbits, Jawbones en Fuel Bands: armbandjes die je gezondheid en conditie opvolgen. Klein probleem, zo ontdekten onderzoekers aan de Iowa State University: de accuratesse van sommige exemplaren laat danig te wensen over.

 1. Hoe gamepionier Atari uit de as hoopt te herrijzen

  Hoe gamepio­nier Atari uit de as hoopt te herrijzen

  Atari, dat is voor veel dertigers en veertigers een flinke brok jeugdsentiment, maar het bedrijf valt de laatste twintig jaar bezwaarlijk te associëren met succes. Enkele maanden geleden werd het gamesmerk nog maar eens opgevist uit een faillissementsprocedure om een nieuw leven te krijgen als een Frans technologiebedrijf. Met games, maar binnen afzienbare tijd misschien ook met hardware, zo suggereert kersvers CEO Frédéric Chesnais tegenover technologiesite VentureBeat.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

iHLN