De onderzoekers testten acht verschillende slimme armbandjes op hun acuratesse.
Volledig scherm
De onderzoekers testten acht verschillende slimme armbandjes op hun acuratesse. © Bob Elbert - ISU

Precisie draagbare gezondheidstech laat te wensen over

In de wereld van de draagbare technologie ('wearables') heersen momenteel de Fitbits, Jawbones en Fuel Bands: armbandjes die je gezondheid en conditie opvolgen. Klein probleem, zo ontdekten onderzoekers aan de Iowa State University: de accuratesse van sommige exemplaren laat danig te wensen over.

 1. REVIEW. Sonos Ray presteert pak beter dan tv-luidsprekers, maar voor laatste nieuwe snufjes zal je meer moeten betalen
  2

  REVIEW. Sonos Ray presteert pak beter dan tv-luidspre­kers, maar voor laatste nieuwe snufjes zal je meer moeten betalen

  Wel 90 procent van de tv-eigenaars gebruikt de daarbij horende ingebouwde luidsprekers. Sonos wil deze mensen aanspreken met hun nieuwe soundbar Ray. Met een kostprijs van 299 euro is die een pak goedkoper dan andere soundbars in het gamma van het bedrijf. Je geeft er wel de nieuwste snufjes voor op. Is het dan de moeite om de Sonos Ray in huis te halen? Je leest het in deze recensie.
 2. Hoe gamepionier Atari uit de as hoopt te herrijzen

  Hoe gamepio­nier Atari uit de as hoopt te herrijzen

  Atari, dat is voor veel dertigers en veertigers een flinke brok jeugdsentiment, maar het bedrijf valt de laatste twintig jaar bezwaarlijk te associëren met succes. Enkele maanden geleden werd het gamesmerk nog maar eens opgevist uit een faillissementsprocedure om een nieuw leven te krijgen als een Frans technologiebedrijf. Met games, maar binnen afzienbare tijd misschien ook met hardware, zo suggereert kersvers CEO Frédéric Chesnais tegenover technologiesite VentureBeat.