Vic Gundotra met een Google-Glass in 2012, toen nog in dienst van de zoekgigant.
Volledig scherm
Vic Gundotra met een Google-Glass in 2012, toen nog in dienst van de zoekgigant. © afp

Oud-Googlebaas: "Koop gerust een Android-toestel als het je niet kan schelen dat je jaren achterloopt"

Vic Gundotra maakte als topbestuurder bij Google de opkomst van Android mee, maar de in India geboren zakenman is niet te spreken over het mobiele platform. Op Facebook schrijft hij dat Apple lichtjaren voor ligt op Google als het gaat om mobiele fotografie. "Ik zou geen Android-smartphone gebruiken voor fotografie."

 1. Windows 10 S versus Chrome OS: de slag der lichtgewichten

  Windows 10 S versus Chrome OS: de slag der lichtge­wich­ten

  Microsoft lanceerde onlangs Windows 10 S, een lichtere versie van zijn besturingssysteem, die het beste haalt uit goedkope en niet al te krachtige laptops. Dat doet de softwaregigant natuurlijk niet zomaar: Google bracht enkele jaren geleden zijn vergelijkbare Chrome OS uit, en scoorde daar een enorm succes mee. Maar voor welke van de twee concurrenten moet je nu kiezen wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe schoollaptop koopt?
 2. Getest: welke smartphone heeft de beste camera?
  Technologie

  Getest: welke smartphone heeft de beste camera?

  Een goede smartphonecamera moet van alle markten thuis zijn. Hij moet eenvoudig te bedienen zijn, maar tegelijkertijd ook praktische instellingen onder handbereik hebben, mooie foto's maken met de juiste kleurtemperatuur en scherpe 4k-beelden produceren in combinatie met effectieve stabilisatie. Voor deze vergelijking bekeken we dan ook zes recente high-end smartphones die theoretisch goede papieren hebben op dit vlak, zoals de Apple iPhone 7 Plus, Google Pixel, HTC U11, LG G6, Samsung Galaxy S8 en Sony Xperia XZ Premium. Welke levert de beste prestaties voor de beste prijs?