Je nieuwe minister van Volksgezondheid voorstellen? Dat deed Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in september vorig jaar via Instagram Stories. Intussen hebben alle sociale media een eigen verhaalfunctie.
Volledig scherm
PREMIUM
Je nieuwe minister van Volksgezondheid voorstellen? Dat deed Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in september vorig jaar via Instagram Stories. Intussen hebben alle sociale media een eigen verhaalfunctie. © BELGA

Nu ook YouTube en TikTok overstag gaan: “Sociale netwerken willen met ‘stories’ iedere dag opnieuw hun gebruikers verleiden”

Snapchat was ooit de allereerste om ‘stories’ te introduceren: foto’s of filmpjes die maar één dag op je sociaal netwerk blijven staan. Alle andere sociale media zijn intussen gevolgd. Zelfs een app voor klantenkaarten gebruikt het principe om reclamefolders te tonen. Technologie-expert Pieterjan Van Leemputten legt uit wat de twee redenen zijn waarom sociale netwerksites zo’n fan zijn van ‘stories’. “Het is niet de reden die ze zelf aanhalen, want die is bullshit.”

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

iHLN