thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nieuwe Android-telefoon gekregen? Met deze 21 tips en trucs word je zo een pro

Ben je dankzij de feestdagen een smartphone rijker? Met deze tips voor besturingssysteem Android stel je hem helemaal in naar wens, verlies je nooit nog foto's en gebruik je de slimme functies om je leven te vergemakkelijken. Zowel voor beginners als gevorderden!

32 reacties

 • Marc Wouters

  5 jaar geleden
  Marijke, aanpasbaarheid is net één van de sterke punten van Android die een iPhone bijvoorbeeld volledig ontbreekt. Net de grafische interfaces kan je volledig wijzigen. Je kan er zelfs een iOS uiterlijk op op krijgen. Een andere launcher heet dat. Je kan maw zelf je telefoon inrichten zoals je dat graag hebt. Ik heb bijv. liever een app tray, maar Huawei en andere hebben dat niet die lijken op dat vlak meer op iPhone. Wel je kan dat aanpassen dat je dat ook zo hebt.
 • Steve Van der Vekens

  5 jaar geleden
  Dit is meer een folder voor mensen wie niet weten wat een Android-telefoon is.
 • Nick Demeyere

  5 jaar geleden
  Erny leeft op een andere planeet
 • Frans Dedokker

  5 jaar geleden
  Iphone is rommel!
 • Marijke Braeken

  5 jaar geleden
  IPhone is logischer menu. Android is een rommeltje door elkaar. Toch gaat mijn voorkeur naar android, deels uit gewoonte, deels voor apps en zeker prijs kwaliteit bv heb een S7 dat is een prima toestel en koste vorig jaar 'n stuk minder dan een iPhone VAN DEZELFDE eigenschappen
 1. Refurbished laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen
  HLN Shop

  Refurbis­hed laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen

  Een nieuwe laptop betekent al snel een flinke hap uit je budget. Hou je liever wat meer centen over voor andere zaken, kan je overwegen een refurbished laptop aan te schaffen. Je krijgt dan een opgeknapt tweedehands toestel dat qua prestaties niet hoeft onderdoen voor eentje dat nog in de originele verpakking zit. En dit voor een aanzienlijk betere prijs. Maar uiteraard zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. HLN Shop plaatst de pro’s en contra’s naast elkaar.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.