rv
Volledig scherm
© rv

Meltdown en Spectre: wat is het en wat kan je ertegen doen?

Meltdown en Spectre zijn twee veiligheidslekken van formaat die zowat alle bestaande computers in het hart treffen: de processor. Het komt erop neer dat zowat elk modern toestel met een microprocessor kwetsbaar is voor hackersaanvallen. Wat doen deze hardwarebugs en wat kan jij ertegen beginnen?

31 reacties

 • Jan Van Overveldt

  5 jaar geleden
  Dan vraag ik mijn af waarom ik al verschillende keren niet-essentiële updates voor deze Intel drivers aangeboden kreeg... Zit daar niet de fout??? Heb ik nooit geïnstalleerd trouwens, hardware die werkt daar blijf ik van af.
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Intel had nog geen patch voor Mac OS. Dus die patch in december zal wel voor iets anders geweest zijn. Het zijn de drivers van de Intel chips die herschreven moeten worden, de microcode voor de Intel CPU's. En niet het OS.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Bernadette, dat is een computer zonder een harde schijf. Cloud computers slagen alles op in een cloud. Google cloud, Apple cloud...
 • Roger De Volder

  5 jaar geleden
  Mac OS X is in december al gepatched en werkt geen 30% trager ... dus het zal wel meevallen.
 • yves Strubbe

  5 jaar geleden
  Het heeft niets met uw "normale" programmas te maken, maar met de programmering van de chips. Het lek was bekend, en de bedoeling was de softwareontwikkelaars een oplossing te laten bieden vooraleer een hacker het "lek" kan gebruiken. Er zijn dus nog geen geinfecteerde computers, en de meeste ontwikkelaars hebben reeds oplossingen. Dus, veel paniek voor niets.