Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Volledig scherm
© Karl-Josef Hildenbrand/dpa

“Meer dan 70 procent van Elon Musks volgers op Twitter is spam- of nepaccount”

De rijkste man ter wereld, Elon Musk, wil Twitter kopen, maar hij trekt de cijfers in twijfel over fake accounts op de microblogsite. Dat aandeel zou volgens Twitter zelf onder de 5 procent liggen, maar dat gelooft de miljardair niet. Zelf heeft Musk op Twitter bijna 94 miljoen volgers. Twee onderzoeksgroepen berekenden dat daarvan ruim 70 procent een spam- of nepaccount heeft.

  1. GETEST. Chromecast met Google TV nu ook te koop in België: "Alleen al voor het gebruiksgemak van de afstandsbediening is hij de extra euro’s waard”
    PREMIUM

    GETEST. Chromecast met Google TV nu ook te koop in België: "Alleen al voor het gebruiksge­mak van de afstandsbe­die­ning is hij de extra euro’s waard”

    Het heeft twee jaar geduurd, maar nu heeft Google de Chromecast met Google TV ook in ons land officieel op de markt gebracht. Hoewel hij al in enkele winkels te koop was, kan je hem vanaf vandaag écht bij de meeste grote (en kleine) retailers vinden. Maar is hij zijn meerprijs waard? En waarom zou je hem kopen? Onze techexpert Kenneth Dée nam de proef op de som.