AFP
Volledig scherm
© AFP

Kinderen krijgen doorgaans op 9-jarige leeftijd eerste eigen smartphone

Kinderen krijgen gemiddeld op negenjarige leeftijd hun eerste eigen smartphone. Twee jaar geleden was dat nog rond de overstap naar het middelbaar op de leeftijd van twaalf jaar. Dat blijkt donderdag uit het Apestaartjarenonderzoek, een tweejaarlijkse bevraging door Mediaraven, Mediawijs en imec-mict van de Universiteit Gent.

4 reacties

 • van den eeden maria

  2 jaar geleden
  Dus ouders geld genoeg. Behalve als ze 2 maanden het met wat minder moeten doen. Ik kan zo nog een massa zaken opnoemen die ouders ofwel uitgeven aan hun kinderen of die de school inricht maar niet nodig zijn en extra kost opleveren. Idem de boeken die ze moeten kopen en waar ze een woordje invullen en het jaar uit boeken op het stort. Leerboeken werden vroeger van jaar tot jaar doorgegeven en men leerde fatsoenlijk schrijven en geen dure uitstappen of reizen.
 • frank willems

  2 jaar geleden
  Dit is natuurlijk omdat het bellen niks meer kost , maar wacht als er Europese taxen komen .
 • Fred Jansen

  2 jaar geleden
  Waarom niet een computer inbouwen in het kind, bv. al in de baarmoeder, zo kweekt men mensen die gemakkelijk op afstand te bedienen zijn, de mens als `hulpstuk` van de machine!
 • Pierre Vaneylen

  2 jaar geleden
  Vandaar dat ze op 15 jarige leeftijd denken de CEO te zijn van een multi-national en wij arbeiders in het buitenland moeten ronselen voor onze fruitpluk en de bouw.
 1. Getest: de nieuwste Apple Watch: “Het grotere scherm is prettig in gebruik”
  Hardware Info

  Getest: de nieuwste Apple Watch: “Het grotere scherm is prettig in gebruik”

  Wanneer het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een nieuwe versie van haar slimme horloge komt, kijken techjournalisten reikhalzend uit naar het moment waarop ze het toestel zelf mogen beoordelen. Frank Everaardt, hoofdredacteur bij Hardware Info, is een van hen. Hij testte de Apple Watch 7. Is deze smartwatch een aankoop waard? En hoe vernieuwend is dit horloge ten opzichte van zijn voorgangers?
 2. Apple mag verandering App Store van rechter niet uitstellen

  Apple mag verande­ring App Store van rechter niet uitstellen

  Apple mag een door de rechter opgelegde verandering van zijn App Store-beleid niet uitstellen tot na december. Het techbedrijf moest makers van apps vanaf 9 december de mogelijkheid geven om in hun apps gebruikers te laten weten dat ze bijvoorbeeld via een website goedkopere abonnementen kunnen afsluiten. Apple had om uitstel verzocht omdat het bedrijf in beroep is gegaan en geen werk wil doen dat mogelijk weer terug moet worden gedraaid, maar vangt nu bot.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.