Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Het kantoor van de toekomst: aanwezigheid niet verplicht

Reis even terug in de tijd, kidnap een doorsnee kantoormedewerker in een Vlaams bedrijf anno 1980 en drop die vervolgens op een werkvloer nu: de arme man zal zijn ogen en oren amper geloven. Waar zijn alle typemachines naartoe? De secretaresses met hun stenoblokjes? Wie zijn die Siri en Alexa in godsnaam? Reis nog een beetje verder vooruit in de tijd, en wie weet is er zelfs amper nog iemand op kantoor te vinden.

11 reacties

 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Ze lachten jaren geleden en hadden schrik met films waar robots echt beginnen te leven en ons leven overnemen. Maar ik krijg stilletjes aan echt schrik . Er gaat meer en meer via digitalisering. Zowel werk als prive leven
 • Mario Roman

  2 jaar geleden
  Geef mij maar de papieren in plaats van de technologie die ons te wachten staat. Allemaal goed en wel, tot plots de computers niet meer werken en dan is er niks meer. Gezien in ziekenhuis van Ieper, de computers waren uitgevallen en ze konden zelfs geen operaties meer doen. Wel, wel er staat ons iets te wachten en men beseft het niet eens
 • Carolus Vif

  2 jaar geleden
  ivo dat mag je aangeven aan de belaasstingen als onkosten
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  In de jaren 80 had men voorspelt dat we allemaal in een commune gingen wonen en dat we nog 1 dag per week moesten werken. Klopte toen al niet en deze voorspelling klopt ook niet.
 • Ivo Vandeneynde

  2 jaar geleden
  @Timmie Smet: Groot gelijk ! Mijn thuis is mijn thuis en daar wil ik niet of zo weinig mogelijk aan het werk denken. Anders blijf je 24/24 met je werk bezig, bewust of onbewust. Bovendien vervalt voor een groot deel van de mensen het sociale contact als je voor het merendeel thuis werkt. En wat met al die extra kosten die je zelf dan maakt, zoals elektriciteit en verwarming? Dat wordt dan toch wel gecompenseerd door de firma hoop ik.
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl