bob moors
Volledig scherm
© bob moors

"Gsm-antennes in België zijn niet veilig"

Saskia Van Uffelen, de CEO van het Zweedse netwerkinfrastructuurbedrijf Ericsson in België, pleit voor een betere bescherming van de gsm-antennes in ons land. "Wij zijn het enige land in Europa waar alle mobiele communicatie wordt gedraaid op Chinese infrastructuur." En die Chinezen "nemen een loopje" met databeveiliging, stelt ze.

6 reacties

 • MARCELLE RONSSE

  5 jaar geleden
  Heel positief, maar men moet nog dieper gaan. GSM is voor de frequentie van de operatoren, piraten, echte witte boordcriminelen zijn actief met minder goede bedoelingen. Dat is geweten, maar qua veiligheid zou men hier iets moeten doen. Mijnheer Minister De Croo en Jambon, waar is Uw respons??? .
 • joseph verbeke

  5 jaar geleden
  Jef Vermeulen :Over welke straling heb je het ?Het is veel ongezonder (owv het magnetisch veld) onder een hoogspanningslijn te wonen dan een zendmast in de wijk te hebben.Stralingen nemen in kracht af met het kwadraat van de afstand!
 • joseph verbeke

  5 jaar geleden
  Wat hebben antennes te maken met veiligheid?Die dingen zijn passieve elementen en stralen uit wat men er op aangesloten heeft en ontvangt aan de ander kant wat uitgezonden werd en omgekeerd.Het is eerder de apparatuur die er op aangesloten is die de informatie verwerkt die moet beveiligd worden.
 • Karel Valgaern

  5 jaar geleden
  Ericsson zal te weinig verkopen in dit land, dus het maar op de chinezen steken dat het "slecht" is in de hoop contracten binnen te rijven....
 • jef vermeulen

  5 jaar geleden
  En hoeveel straling geven ze af ? Er waren toch onderzoeken bezig ? Daar horen we niets meer van. Het zal zijn zoals met asbest en tabak. Eerst zullen er duizenden doden en zwaarzieken moeten zijn vooraleer het als vergif zal bestempeld worden. Maar bij tabak kon men nog zelf kiezen om al dan niet te roken. De gsm masten krijgen wij ongevraagd in onze ruimte. En ja ik bel nog vooral met de vaste lijn en gebruik gsm enkel in uiterste nood.