Hoe veilig is je smartphone? Dat bepaal je vooral zelf.
Volledig scherm
Hoe veilig is je smartphone? Dat bepaal je vooral zelf. © Shutterstock

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pin: wat is de beste manier om je smartphone te beveiligen?

MultimediaVan een traditionele pincode tot verregaande ‘biometrische’ beveiliging als gezichtsherkenning: de manier waarop je je smartphone vertelt dat jij het daadwerkelijk bent is de afgelopen jaren stevig geëvolueerd. Het slechte nieuws: geen enkele methode is feilloos. Hier zijn alle mogelijkheden op een rij, met een diepere kijk op de veiligheid die ze bieden.

 1. OVERZICHT. Deze telefoons van Samsung, Motorola en andere merken krijgen upgrade naar Android 13

  OVERZICHT. Deze telefoons van Samsung, Motorola en andere merken krijgen upgrade naar Android 13

  Vroeger dan verwacht loste techgigant Google maandag de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Versie 13, met ‘Tiramisu’ als codenaam, is voorlopig enkel beschikbaar op Pixel-smartphones van Google zelf, maar verschillende fabrikanten bevestigden aan onze redactie welke smartphones de upgrade krijgen. Dit stuk wordt continu aangevuld met de laatste nieuwe informatie.
 2. iOS 16-update vanaf nu te installeren: deze iPhones ondersteunen nieuwe software en dit zijn de belangrijkste functies
  1

  iOS 16-update vanaf nu te installe­ren: deze iPhones ondersteu­nen nieuwe software en dit zijn de belangrijk­ste functies

  De jaarlijks grote update voor iPhones is geland. Met iOS 16 krijgt je smartphone een hoop nieuwe functies, waaronder meer mogelijkheden om je vergrendelscherm naar je hand te zetten en accounts van kinderen beter beheren. Ook eigenaars van een Apple Watch kunnen zich vanavond aan een update verwachten: watchOS 9. We sommen de belangrijkste nieuwigheden voor je op.