Microsoft-ceo Satya Nadella.
Volledig scherm
Microsoft-ceo Satya Nadella. © REUTERS

Gebruikers botsen op het 'blauwe scherm des doods': Microsoft schort veiligheidsupdates op

Microsoft heeft abrupt de veiligheidsupdates tegen de lekken Meltdown en Spectre stopgezet uit angst dat ze miljoenen computers om zeep zouden helpen. Windowsgebruikers meldden namelijk dat ze op het gevreesde 'blauwe scherm des doods' stuitten na installatie van de patches.

12 reacties

 • Thomas Anderson

  5 jaar geleden
  Stekker uit voor 20 seconden eens op de power knop duwen stekker terug in en opstarten die handel!Alles terug Top!!
 • Hubert Vanleeuw

  5 jaar geleden
  @Geert Vaelen , zoals Joke Gernaze al zei: straf bezig!
 • roger cam

  5 jaar geleden
  Joke Gernaze: Er is geen enkele server die zomaar kan zien welke updates je hebt op de pc. Daarvoor moet je eerst een programma hebben die die updates bijhoud en de updates via een centrale server (in het bedrijf) naar de pc stuurt.
 • Koenraad Verstraeten

  5 jaar geleden
  Ik heb al prijs met de laptop, denk ik. Alles zwart en blijft zwart. Ik mag proberen tot i/h oneindige... Binnen doen kost al 80,- en dan moeten ze nog BEGINNEN kijken wat er aan schort.
 • Joke Gernaze

  5 jaar geleden
  De meesten verwarren gewone updates met een biosupdate, een mislukte biosupdate is een laptop voor het containerpark, in de meeste gevallen niet te herstellen of peperduur. Die kosten doe je enkel aan een toren of een zeer dure laptop ( 1500 euro ) en dan nog is het mogelijk dat het moederbord kapot is. Een biosupdate kan je niet resetten met een systeemherstelpunt. Dat is trouwens niet mogelijk voor een leek en alweer een blunder van Microsoft.