Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Europese Commissie verplicht tech-industrie tot invoering van universele oplader

De Europese Commissie wil de tech-industrie verplichten om een universele oplader voor smartphones en vergelijkbare toestellen te realiseren. Volgens de Commissie zouden toestellen met een USB-C-poort de standaard moeten worden. Ook Apple, dat voor opladers zijn eigen Lightning-technologie gebruikt, zal door die maatregel zijn toestellen aan de universele oplader moeten aanpassen.

3 reacties

 • Tom De Bondt

  1 jaar geleden
  Vraag me toch af of dat technisch niets belemmert qua vooruitgang. Wat als een fabrikant meer stroom of meer data nodig heeft dan er door usb-c door kan?
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Goed inintiatief. Dat zou mogen uitgebreid worden voor digitale tv. Vroeger had ik voor mijn tv één stopcontact nodig en één antennedraad. Nu drie stopcontacten - decoder, wifi-booster en tv en een heel spinneweb aan draden achter de tv.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Toch benieuwd of dat gaat lukken, wou men heeeeeel lang geleden ook niet de stopcontacten harmoniseren? Natuurlijk hoeft men voor die USB enkel afspraak te maken met een bepaald aantal producenten terwijl men voor die stopcontacten met x landen te maken had.