Volledig scherm
© Unsplash

Een beamer als televisie gebruiken? Dit moet je weten

MultimediaZestien 4K-beamers zijn er sinds begin vorig jaar op de markt gekomen, zo blijkt uit een blik op de Pricewatch van technologiesite Tweakers. Ooit waren ze quasi onbetaalbaar voor een gewoon budget, maar vandaag hebben ze ook prijzen die competitief zijn met die van een tv. De goedkoopste in ons rijtje kosten iets meer dan 1.000 euro. Maar zijn ze wel interessant voor jou? Een checklist.

35 reacties

 • Jaak Casteleyn

  1 maand geleden
  Als je wil spreken van geschiedenis en vorige eeuw is een “beamer” wel een schoolvoorbeeld.
 • Marc Jansens

  1 maand geleden
  Wat je toch allemaal leest,installatie minimum 6000 euro jongens toch,ik heb al meer dan 10 jaar een beamer staan die ik opzet voor voetbalwedstrijden en films. Op tweedehands een deftige versterker + luidsprekers gekocht (nog geen 200 euro) + een nieuwe beamer van 500 euro cinema ervaring verzekerd,het spijt me zeer maar mijn dure nieuwe TV komt zelfs niet in de buurt.Sven heeft volkomen gelijk, wat de branduren van de lampen betreft één antwoord clichézever .
 • Maurice Verbeke

  1 maand geleden
  @Daniel paelinck: de nieuwe generatie beamers bestaan uit lazer en LED lampen. Die gaan tot 30 000 uren. I.p.v. rond de 400 eur zoals een xeon lamp, kosten de nieuws generatie amper 100eur per lamp.
 • Fred Belmans

  1 maand geleden
  Een 4k beamer voor TV te kijken die geen 4k uitzend. Heeft dat zin. Ik vind dat 4k ook sterk overroepen. Ik heb een 4k tv maar het aanbod in 4k is beperkt. In de showroom worden prachtige voorbeelden afgespeeld. Je staat met de mond open. Maar wie wil telkens naar een filmpje kijken waar je papegaaien en andere uitzonderlijk mooi gekleurde dieren ziet.
 • zulma cellulite

  2 maanden geleden
  zo'n ding dat lawaai maakt , vergeet het .
 1. Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinformatie

  Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinforma­tie

  De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari is maar één voorbeeld van waartoe misleidende of valse informatie op sociale media kan leiden. Ook in Nederland lijken de gewelddadige relschoppers daardoor opgezweept. Het blijkt al jaren enorm lastig voor sociaalnetwerksites om een gepaste manier te vinden om fake news te bekampen. Twitter lanceert nu Birdwatch, om “de Twittergemeenschap een beter geïnformeerde wereld te laten creëren”.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

iHLN