ANP
Volledig scherm
© ANP

"Consumenten nog niet wild van 3D-printer"

Het zal nog zeker vijf tot tien jaar duren voordat consumenten aan het 3D-printen slaan. Dat voorpelt Gartner na een onderzoek naar de nieuwe rage.

 1. Belgische ID-app ‘itsme’ zet verdere stappen naar Europese digitale identiteit
  16

  Belgische ID-app ‘itsme’ zet verdere stappen naar Europese digitale identiteit

  De Federale Participatie- Investeringsmaatschappij (FPIM) investeert 14,5 miljoen euro in de Belgische identiteitsapp itsme en verwerft zo een vijfde van de aandelen. De zes andere aandeelhouders, allen afkomstig uit de bank- en telecomsector, brengen ook nog extra kapitaal in. Dat alles brengt de totale kapitaalverhoging op 24,7 miljoen. “Het zijn belangrijke nieuwe stappen richting een Europese digitale identiteit”, meldt het bedrijf in een persbericht.
 2. Pakkend: Studenten maken met 3D-printer spotgoedkope prothese voor jongen
  Play
  Video

  Pakkend: Studenten maken met 3D-prin­ter spotgoedko­pe prothese voor jongen

  Studenten hebben een jongetje van zes dolgelukkig gemaakt. Alex Pring uit de VS werd geboren zonder rechterarm. Een aangepaste prothese kostte zijn ouders mogelijk een fortuin. Een onhaalbare zaak voor de vader en moeder uit Florida maar dat was buiten Albert Manero gerekend. Hij ontwikkelde een 'slimme' en spotgoedkope arm voor de knaap die met behulp van een 3D-printer gemaakt werd. Alex kon zijn geluk niet op en gaf zijn moeder voor het eerst een knuffel met twee armen. "Niemand hield het toen droog", aldus initiatiefnemer Manero.