Watrix demonstreert in hun hoofdkantoor in Beijing hoe hun loopherkenning werkt.
Volledig scherm
Watrix demonstreert in hun hoofdkantoor in Beijing hoe hun loopherkenning werkt. © AP

Chinezen worden geïdentificeerd aan de hand van hun wandelgang

De slimme persoonsherkenning in China verloopt niet langer alleen via gezichtsidentificatie. Een nieuwe start-up gespecialiseerd in articiële intelligentie (AI) heeft technologie klaar om mensen te herkennen aan de hand van hun wandelgang. Onherkenbaar blijven in China wordt zo nog moeilijker.

6 reacties

 • Hans Schoen

  3 jaar geleden
  Kunnen ze hier goed gebruiken om misdaad te bestrijden. Als niemand tips geeft of het levert niets op, dan kunnen ze dit inschakelen in heel het land en verder.
 • Lander Colemont

  3 jaar geleden
  AI, het haalt ons allemaal in
 • Prisoner 24601

  3 jaar geleden
  Dat is inderdaad goed mogelijk. Vraag maar aan iedereen met een bril. Zelfs als je de bril afzet en iemand niet goed kan zien, kan ik inderdaad nog steeds aan de manier van lopen dikwijls zien wie het is....
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Om schrik van te krijgen. Dit systeem dient niet om voortvluchtige criminelen op te sporen. Het is een vorm van bestuurlijke en politieke terreur. Die sf films over strijd tussen mensen en machines ... misschien in een eerste fase camera's ontvluchten ? Ook al heeft niemand iets te verbergen. Het gevoel dat ze al weten hoe je stapt ...
 • Jacques Eerten

  3 jaar geleden
  En hier blijven velen de camera’s en vingerafdrukken door de overheid steunen. China is het perfect voorbeeld van wat er kan gebeuren. Je stapt door een rood licht en je hebt opeens geen toegang meer tot bepaalde diensten enz... en zeg vooral niet dat zal hier nooit gebeuren. Ik kan zoveel dingen opnoemen waarvan ze nooit gingen gebeuren!