Watrix demonstreert in hun hoofdkantoor in Beijing hoe hun loopherkenning werkt.
Volledig scherm
Watrix demonstreert in hun hoofdkantoor in Beijing hoe hun loopherkenning werkt. © AP

Chinezen worden geïdentificeerd aan de hand van hun wandelgang

De slimme persoonsherkenning in China verloopt niet langer alleen via gezichtsidentificatie. Een nieuwe start-up gespecialiseerd in articiële intelligentie (AI) heeft technologie klaar om mensen te herkennen aan de hand van hun wandelgang. Onherkenbaar blijven in China wordt zo nog moeilijker.

6 reacties

 • Hans Schoen

  3 jaar geleden
  Kunnen ze hier goed gebruiken om misdaad te bestrijden. Als niemand tips geeft of het levert niets op, dan kunnen ze dit inschakelen in heel het land en verder.
 • Lander Colemont

  3 jaar geleden
  AI, het haalt ons allemaal in
 • Prisoner 24601

  3 jaar geleden
  Dat is inderdaad goed mogelijk. Vraag maar aan iedereen met een bril. Zelfs als je de bril afzet en iemand niet goed kan zien, kan ik inderdaad nog steeds aan de manier van lopen dikwijls zien wie het is....
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Om schrik van te krijgen. Dit systeem dient niet om voortvluchtige criminelen op te sporen. Het is een vorm van bestuurlijke en politieke terreur. Die sf films over strijd tussen mensen en machines ... misschien in een eerste fase camera's ontvluchten ? Ook al heeft niemand iets te verbergen. Het gevoel dat ze al weten hoe je stapt ...
 • Jacques Eerten

  3 jaar geleden
  En hier blijven velen de camera’s en vingerafdrukken door de overheid steunen. China is het perfect voorbeeld van wat er kan gebeuren. Je stapt door een rood licht en je hebt opeens geen toegang meer tot bepaalde diensten enz... en zeg vooral niet dat zal hier nooit gebeuren. Ik kan zoveel dingen opnoemen waarvan ze nooit gingen gebeuren!
 1. China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op (en dat is nog maar het begin)

  China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op (en dat is nog maar het begin)

  China voert in mei een systeem in dat inwoners kan verhinderen trein- of vliegtuigtickets te kopen. Het gaat dan om mensen die slecht scoren in het zogenaamde 'sociaalkredietsysteem' van de overheid, een obscure ranglijst waarbij je score zelfs zou zakken als je je fiets op de stoep parkeert. Aan de grondslag ligt het adagium 'Eens onbetrouwbaar, altijd ingeperkt' van president Xi Jinping.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.