De Chinese patiënt in een ziekenhuis in de provincie Shaanxi.
Volledig scherm
De Chinese patiënt in een ziekenhuis in de provincie Shaanxi. © REUTERS

Chinese man krijgt nieuw stuk schedel door 3D-printer

Een Chinese landbouwer, die door een ernstige val een deel van zijn schedel miste, zal zijn schedel gereconstrueerd zien dankzij een 3D-printer. De man overleefde een val van de derde verdieping van zijn huis in de Chinese provincie, Shaanxi. Dokters willen een 3D-geprint stuk titaniumgaas gebruiken om de oorspronkelijke vorm van de schedel te herstellen.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Pakkend: Studenten maken met 3D-printer spotgoedkope prothese voor jongen
  Play
  Video

  Pakkend: Studenten maken met 3D-prin­ter spotgoedko­pe prothese voor jongen

  Studenten hebben een jongetje van zes dolgelukkig gemaakt. Alex Pring uit de VS werd geboren zonder rechterarm. Een aangepaste prothese kostte zijn ouders mogelijk een fortuin. Een onhaalbare zaak voor de vader en moeder uit Florida maar dat was buiten Albert Manero gerekend. Hij ontwikkelde een 'slimme' en spotgoedkope arm voor de knaap die met behulp van een 3D-printer gemaakt werd. Alex kon zijn geluk niet op en gaf zijn moeder voor het eerst een knuffel met twee armen. "Niemand hield het toen droog", aldus initiatiefnemer Manero.

iHLN