CarPlay wordt nu al door miljoenen automobilisten gebruikt om muziek te beluisteren, een route uit te stippelen of te telefoneren.
Volledig scherm
CarPlay wordt nu al door miljoenen automobilisten gebruikt om muziek te beluisteren, een route uit te stippelen of te telefoneren. © EPA

Apple wil iPhone ook airco, stoelen en radio in auto laten aansturen

Apple wil nog meer mogelijkheden toevoegen aan haar interface Carplay. Zo werkt het Amerikaanse bedrijf aan technologie die toegang zou krijgen tot functies in een wagen zoals de airco, de snelheidsmeter, de radio en de stoelen. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg op gezag van ingewijden.

 1. Netflix wil niet opdraaien voor extra dataverkeer door ‘Squid Game’
  Showbizz

  Netflix wil niet opdraaien voor extra dataver­keer door ‘Squid Game’

  Netflix weigert te betalen voor het extra dataverkeer dat veroorzaakt wordt door de populariteit van series zoals ‘Squid Game’. Dat had een Zuid-Koreaanse internetprovider geëist. Door de toenemende populariteit van streamingplatforms kijken steeds meer mensen vaker series via internet en dat leidt tot extra dataverbruik. Het Koreaanse bedrijf klaagt Netflix nu aan om vergoedingen te claimen voor het gebruik van zijn netwerk.
 2. “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn "waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software". Dat schrijven Knack en Le Soir op basis van een inlichtingenrapport van de militaire inlichtingendienst ADIV dat ze konden inkijken. "De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda." Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.

iHLN