Priscilla Du Preez via Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Priscilla Du Preez via Unsplash

88 keer per dag grijpen we naar onze smartphone: deze professor pleit voor digitaal dieet

“Ja, het smartphonegebruik wordt systematisch onderschat. En niet alleen bij tieners. Gemiddeld grijpen we 88 keer per dag naar onze gsm”, weet UGent-professor Lieven De Marez. Hij pleit voor een digitaal dieet. “Pak digibesitas aan zoals obesitas.”

22 reacties

 • Carolus Vif

  2 jaar geleden
  Marco , René zag net nog een prachtig voorbeeld van die verslaving op de werkvloer dame was winkelruit aan het kuisen in 1 hand de spons in de andere juist de vastgeplakte smartfone naar de ruit keek ze niet ze wreef in het wilde weg van het schermpje miste ze geen letter , ook al gezien in produktie hallen meer aandacht voor schermpje dan voor de machines resultaat regelmatig moet de technieker langskomen omdat ze vastliep niet de telefoon , de machine
 • Danny Damiaens

  3 jaar geleden
  Iemand die verslaafd is zal het nooit toegeven!
 • Patrick Martens

  3 jaar geleden
  Is niet waar, ik heb zelfs geen GSM.
 • Maya Debie

  3 jaar geleden
  Had er jaren geleden één gekocht. Is na twee dagen in de schuif beland en er nooit meer uitgekomen. Ik laat me niet iedere minuut zeggen door dat ding dat ik moet kijken of wat er nu weer zo belangrijk is. Nee. Triestig dat de jonge generatie er zo verslaafd aan is.
 • Daniel Corstjens

  3 jaar geleden
  Maar als je 5000 keer per dag op je werk één of ander produkt visueel moet controleren dat kan geen kwaad! Die pofessor zegt het verkeerd,hij moet gewoon zeggen dat we te veel productietijd verliezen omdat de mensen te veel op hun smartphone kijken!
 1. Ex-medewerkster Apple verrast op TikTok met weinig bekende maar handige tips voor iPhone

  Ex-medewerk­ster Apple verrast op TikTok met weinig bekende maar handige tips voor iPhone

  De Canadese Sabrina Badin heeft bij de klantendienst van Apple gewerkt en heeft wel wat kaas gegeten van de mogelijkheden die iPhones en andere producten van het bedrijf bieden. Ze deelt haar handige tips op TikTok en verrast er soms zelfs doorwinterde gebruikers mee. Ze heeft inmiddels meer dan 41.000 volgers en haar fanbase blijft nog groeien. We pikken er enkele van haar interessante handigheidjes uit.