CEO Sundar Pichai.
Volledig scherm
CEO Sundar Pichai. © AFP

48 ontslagen bij Google wegens seksuele intimidatie, onder wie 13 toplui

Bij Google zijn de voorbije twee jaar 48 medewerkers ontslagen wegens seksueel ongepast gedrag. Dat schrijft CEO Sundar Pichai in een mail aan het personeel die AFP kon inkijken. “We willen je verzekeren dat we elke klacht over seksueel wangedrag of ongepast gedrag bekijken, onderzoeken en behandelen”, luidt het in de mail, die mee werd ondertekend door Eileen Naugton, vicehoofd van de HR-afdeling. 

6 reacties

 • Jean West

  3 jaar geleden
  Nu word er beter op gereageerd maar dit is van alle tijden zowel vrouw als mannen. Wie in de jaren zestig op een fabriek ging werken als veertienjarige was vlug volwassen door wat hij zag en meemaakte van zowel gehuwde vrouwen als mannen.
 • johan fransaert

  3 jaar geleden
  had ik geweten wat ik nu weet dan was ik gewoon op jonge leeftijd de wereld in getrokken en pas dan had ik er het meeste uit gehaald nu worden we gewoon gebruikt door de multinationals en de overheden tot we er de brui aan geven, wees slim en begin er niet aan.
 • Tony Van De Perre

  3 jaar geleden
  Moeten ze geen ontslagvergoeding betalen.
 • Sandra Van Heyste

  3 jaar geleden
  Een pleister op een etterbuil. Google is het niet daarom te doen. Google heeft het op uw data gemunt. Kennis is macht. Data zijn centen.
 • Sandra Van Heyste

  3 jaar geleden
  Het summum zijn de a- seksuele werknemers: steriel, impotent maar werkwillig tot ze erbij doodvallen.

iHLN