1. Streamen we binnenkort met z’n allen videogames op onze smartphone? “Gooi je console nog niet meteen weg”
  PREMIUM

  Streamen we binnenkort met z’n allen videogames op onze smartphone? “Gooi je console nog niet meteen weg”

  Waarom zou je het houden bij Pokémon GO of PUBG Mobile, als je op je smartphone ook de laatste nieuwe topgames kan spelen? Microsoft en Google willen het mogelijk maken om zonder console of computer videogames als FIFA, Assassin’s Creed en Halo te spelen. Maar werken die even goed als met een console of op je computer? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Onze game-expert onderzocht het en beantwoordt de meest prangende vragen. “Dat alles verloopt via een internetverbinding, is meteen ook het grootste struikelblok bij gamestreaming.”
 1. App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden

  App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden

  De app Crashform, die bijna drie jaar geleden door de verzekeringssector werd gelanceerd om de aangifte van ongevallen te vergemakkelijken, kan voortaan door alle betrokken partijen worden gebruikt. In het verleden kon de ongevalsaangifte slechts op één smartphone worden gedaan. "Nu kan dat voor beide bestuurders. Dit moet het gebruik van de app een boost geven", verwacht sectororganisatie Assuralia.
 1. Meer dan 40 Europese Parlementsleden bestempelen Huawei als “hoogrisicoleverancier” van 5G

  Meer dan 40 Europese Parlements­le­den bestempe­len Huawei als “hoogrisi­co­le­ve­ran­cier” van 5G

  Een veertigtal prominente leden van het Europees Parlement beschouwen de Chinese 5G-leveranciers Huawei en ZTE als “risicovolle” bedrijven die de netwerkbeveiliging in Europa kunnen bedreigen. Dat schrijven ze in een brief gericht aan alle telecomministers en aan hoge ambtenaren van de Europese Commissie. Het is voor het eerst dat de Chinese firma’s bij naam genoemd worden. Politico kon de brief inkijken.