1. Sonos wil met nieuwe Ray-soundbar geluid van films en series in elke huiskamer naar hoger niveau tillen
  audio
  3

  Sonos wil met nieuwe Ray-sound­bar geluid van films en series in elke huiskamer naar hoger niveau tillen

  Tijdens een evenement waarvoor journalisten van over de hele wereld werden overgevlogen, lanceerde audiobedrijf Sonos haar voorjaarsproducten. De Sonos Ray is een compacte soundbar die 299 euro zal kosten, waarmee het bedrijf een breed publiek wil aanspreken. Met Sonos Voice Control kunnen gebruikers met hun stem om muziek vragen zonder daarvoor hun privacy op te geven. Daarnaast krijgt de draagbare Sonos Roam nieuwe kleurtjes. HLN kon in New York exclusief de toestellen een eerste keer uitproberen.
 1. “Niet grappig”: moeder Elon Musk reageert op zijn akelige tweet over "sterven onder mysterieuze omstandigheden”

  “Niet grappig”: moeder Elon Musk reageert op zijn akelige tweet over "sterven onder mysterieu­ze omstandig­he­den”

  Elon Musk zorgt weer voor beroering op Twitter met een verwijzing naar zijn mogelijke dood “onder mysterieuze omstandigheden”. Zijn tweet kwam na een bericht over de Tesla-CEO dat Dmitri Rogozin, het hoofd van het Russische ruimtevaartagentschap, volgens Musk naar Russische media stuurde. De moeder van Musk reageerde al snel op de lugubere boodschap van haar zoon: “Dat is niet grappig”.
 1. Twitter over overname Twitter: “Vrije meningsuiting houdt ook gevaren in”

  Twitter over overname Twitter: “Vrije meningsui­ting houdt ook gevaren in”

  De rijkste man ter wereld, Elon Musk, koopt Twitter voor ruim 41 miljard euro. Wat vinden Twitteraars daar zelf van? Musk predikt het herstel van de vrije meningsuiting op de sociaalnetwerksite. Maar Donald Trump, die al een tijdje van Twitter is gesmeten, kan het alvast niet overtuigen om terug te keren. Wie nu hetzelfde lot vreest als dat van Trump, is Jack Sweeney, de kerel die de privéjet van Musk op Twitter traceert. Hij liet al weten dat zijn tracker ook op Facebook, Instagram en Telegram zit. En die bedrijven zal Musk niet allemáál kunnen opkopen.
 1. Europees Parlement steunt voorstel voor universele oplader

  Europees Parlement steunt voorstel voor universele oplader

  Binnen enkele jaren zal er officieel een universele oplader voor kleine en middelgrote elektronische toestellen op de Europese markt komen. Dat staat vast, nu na de lidstaten ook het Europees Parlement zich achter het voorstel van de Europese Commissie heeft geschaard. In de toekomst zullen alle smartphones, tablets, hoofdtelefoons en andere elektronica uitgerust moeten zijn met een USB-C-poort, waarop een uniek type oplader zal passen.
 1. WhatsApp komt met nieuwe functie om groepen overzichtelijker te maken

  WhatsApp komt met nieuwe functie om groepen overzichte­lij­ker te maken

  Chatplatform WhatsApp zal binnenkort een nieuwe functie voorstellen waarmee groepsgesprekken overzichtelijker moeten worden. Via ‘communities’ of ‘gemeenschappen’ kunnen gebruikers meerdere groepen samenbrengen. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp en Facebook, kondigde de plannen aan. Wanneer de nieuwe functie precies wordt uitgerold en welke landen eerst aan de beurt zijn, maakt het bedrijf nog niet bekend. “We gaan dit langzaam uitvoeren”, meldt oprichter en topman Mark Zuckerberg.
 2. Militaire inlichtingendienst koopt wifirouters van Huawei: “Niet goed voor de geloofwaardigheid”
  Play
  27

  Militaire inlichtin­gen­dienst koopt wifirou­ters van Huawei: “Niet goed voor de geloofwaar­dig­heid”

  Dat de militaire inlichtingendienst ADIV wifirouters en servers van het Chinese technologiebedrijf Huawei kocht, doet stof opwaaien. “Door wat voor bende amateurs worden wij eigenlijk bestuurd?”, reageert N-VA-Kamerlid Theo Francken op Twitter. Technologiejournalist Kenneth Dée reageert met meer nuance: “De inlichtingendiensten kunnen wel in de gaten houden of ze afgeluisterd worden.”