1. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.
 1. REVIEW. Xiaomi 13 Pro heeft kwaliteit van klassiek fototoestel, maar dan in smartphoneformaat
  1

  REVIEW. Xiaomi 13 Pro heeft kwaliteit van klassiek fototoe­stel, maar dan in smartphone­for­maat

  Honderden megapixels, samenwerkingen met gerenommeerde fotografiebedrijven, softwarematige hocus pocus. Voor de camera’s van hun toptelefoons halen technologiebedrijven alles uit kast om je te overtuigen tot een aankoop. Dat is ook het geval bij de Xiaomi 13 Pro. Die combineert een unieke sensor met een deal met het Duitse Leica. Maar een smartphone is meer dan camera’s alleen, dus is dat genoeg om ons te overtuigen? Je leest het in deze recensie.
 2. Sonos lanceert Era 100 en 300: slimme speakers met één opvallend afwezige functie
  1

  Sonos lanceert Era 100 en 300: slimme speakers met één opvallend afwezige functie

  De Sonos One is de best verkopende slimme speaker van het Amerikaanse technologiebedrijf, maar na bijna vier jaar werd het tijd voor een update. “We hebben het helemaal van nul opnieuw ontworpen”, klinkt het bij de fabrikant over de Sonos Era 100, tijdens een briefing met HLN. Er is ook een grote broer: “De Era 300 is gemaakt om de beste ervaring te geven bij het luid afspelen van ruimtelijke audio”. Tegenover oudere luidsprekers van Sonos missen deze twee een cruciale functie: de Google Assistent.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  23

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 1. Na productieproblemen en rellen: “Apple schakelt Chinese concurrent van Foxconn in voor bouw topmodellen iPhone”

  Na productie­pro­ble­men en rellen: “Apple schakelt Chinese concurrent van Foxconn in voor bouw topmodel­len iPhone”

  Apple zou in zee gaan met Luxshare Precision voor de assemblage van iPhones. Volgens de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ zal Apple naar verwachting dat Chinese bedrijf inschakelen om de duurste modellen te bouwen. Hiermee reageert het Amerikaanse techbedrijf op de productieproblemen bij Foxconn. Dat Taiwanese bedrijf heeft af te rekenen met werknemersprotest in zijn grootste fabriek in China, tegen de coronamaatregelen.
 1. “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken
  PREMIUM
  15

  “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

  Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.