Zuidrand Klassiek seizoen 2021-2022 trapt af in september.
Volledig scherm
Zuidrand Klassiek seizoen 2021-2022 trapt af in september. © Zuidrand Klassiek

Zuidrand Klassiek toert weer rond in zeven Antwerpse randgemeenten

ZUIDRANDNa de zomer wordt alweer het zestiende seizoen afgetrapt van Zuidrand Klassiek. In zeven gemeenten van de Antwerpse zuidrand worden er eindelijk terug kamermuziekconcerten gegeven. In september gaat het seizoen van start in de Heilig Kruiskerk in Mortsel en in april wordt de reeks afgesloten in de Sint-Antoniuskerk in Edegem.

 1. Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”
  Provincie Antwerpen

  Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”

  Maar liefst 52 van de 69 gemeenten van de provincie Antwerpen hebben een of meerdere wekelijkse markten. De provincie heeft daarom in april, niet toevallig de ‘Maand van de Markt’, een online bevraging gelanceerd onder de marktbezoekers om een beter zicht te krijgen op dit wekelijkse gebeuren. Met de resultaten van deze eerste verkennende studie gaat de provincie nu verder aan de slag om lokale besturen en hun vaste marktkramers beter te ondersteunen. “Onze markten moeten meer aantrekkingskracht krijgen”, zegt gedeputeerde Kathleen Helsen.
 1. Speurders ontmantelen drugslabo in Oostkamp en nemen 20.000 euro in beslag: “Chemisch proces was niet zonder risico voor gezondheid van producenten én buurtbewoners”
  PREMIUM
  Oostkamp/Antwerpen

  Speurders ontmante­len drugslabo in Oostkamp en nemen 20.000 euro in beslag: “Chemisch proces was niet zonder risico voor gezondheid van producen­ten én buurtbewo­ners”

  Een man uit Oostkamp en een kompaan uit Antwerpen zitten in de cel nadat eerder deze week een drugslab werd ontmanteld vlak naast de snelweg E403 in Oostkamp. In hetzelfde onderzoek troffen de speurders ook een opslagplaats aan in een garagebox in Antwerpen. Het onderzoek naar het drugslab loopt volop verder. Er werd onder andere 20.000 euro cash geld in beslag genomen. “Het chemisch aanmaakproces is niet zonder risico en kon de veiligheid van buurtbewoners in gevaar brengen”, zegt het Brugs parket.