Werner Peeters (47) brengt eerste fantasy-boek uit.
Volledig scherm
Werner Peeters (47) brengt eerste fantasy-boek uit. © Klaas De Scheirder

Wiskundeprof brengt fantasy-boek uit: “Na een hele dag cijfertjes doet het deugd om je fantasie op hol te laten slaan”

Overdag goochelen met cijfers en wiskundige abstractie en ’s avonds fantaseren over elfen, draken en trollen. Voor een professor wiskunde aan de Universiteit Antwerpen heeft Werner Peeters (47) uit Mortsel een wel heel bijzondere hobby. Met ‘De Dochter van het Licht’ brengt de prof nu het eerste deel van een nieuwe boekenreeks uit dat zich afspeelt in een magische Scandinavische wereld.

 1. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
  PREMIUM
  Voetbal 1A

  Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

  Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”
 2. Stijging van aantal besmettingen in Mortsel op maandag 12 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mortsel op maandag 12 oktober

  In Mortsel zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 252 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Groen wil van Collegewijk fietszone maken naar Mortsels voorbeeld: “Teller aantal fietsstraten in Edegem staat op nul”
  EDEGEM/MORTSEL

  Groen wil van College­wijk fietszone maken naar Mortsels voorbeeld: “Teller aantal fietsstra­ten in Edegem staat op nul”

  Mortsel pakte deze week uit met de ambitie dit jaar nog dertien kilometer aan extra fietsstraat bij te maken in hun stad. Een goed voorbeeld dat oppositiepartij Groen uit Edegem wil volgen. “De teller van aantal fietsstraten in Edegem staat nog steeds op nul, laten we Edegem mee op de fietskaart zetten door van de Collegewijk een fietszone te maken.”