Parkschool.
Volledig scherm
Parkschool. © Benoit De Freine

Vier extra leerlingen besmet, Parkschool gaat maandag weer open

MORTSELNa de tweede testing na de corona-uitbraak in de Mortselse Parkschool bleken maar vier extra leerlingen besmet. Dat brengt de eindbalans op veertig leerlingen en twee leerkrachten. Maandag kan de school weer open, tenzij voor de leerlingen en leerkrachten die nog in quarantaine moeten blijven.

 1. “Hallo, hier je dochter. Mijn smartphone is in het toilet gevallen. Ik heb dringend geld nodig”: Antwerpenaar (31) riskeert 2 jaar effectief voor fraude via WhatsApp
  PREMIUM
  Koksijde/Antwerpen

  “Hallo, hier je dochter. Mijn smartphone is in het toilet gevallen. Ik heb dringend geld nodig”: Antwerpe­naar (31) riskeert 2 jaar effectief voor fraude via WhatsApp

  “Dit is de plaag van onze huidige maatschappij. Honderden mensen over heel Vlaanderen zijn er al mee geconfronteerd. De daders moeten we hard aanpakken.” De procureur in de Veurnse rechtbank wou vrijdag een signaal geven aan al wie zich met phishing inlaat en vorderde 2 jaar effectieve celstraf voor een Antwerpenaar (31). Hij wordt verdacht van WhatsApp-fraude bij een man uit Koksijde. Die is een kleine 2.500 euro lichter na een simpel berichtje.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. 36 leerlingen en twee leerkrachten besmet na uitbraak in Mortselse school
  MORTSEL

  36 leerlingen en twee leerkrach­ten besmet na uitbraak in Mortselse school

  Nadat de Mortselse Parkschool donderdag sloot na zes besmettingen, blijken er nu maar liefst 36 leerlingen besmet te zijn van vierhonderd. Donderdagnamiddag kregen ze allemaal een wisser in de neus op de school en vrijdag sijpelden de testresultaten binnen. Ook twee leerkrachten testten positief. Iedereen met een positieve test en zijn of haar gezin, moeten in quarantaine. De school opent opnieuw op maandag 10 mei.