Onder andere bus 52 rijdt sinds kort door de Ter Varenstraat.
Volledig scherm
Onder andere bus 52 rijdt sinds kort door de Ter Varenstraat. © Klaas De Scheirder

Verzet tegen fietsstraat door nieuw traject voor De Lijn: “Er denderen nu acht bussen per uur door onze rustige woonstraat”

MORTSELEr is nog steeds verzet tegen het proefproject dat van de Amedeus Stockmanslei momenteel een fietsstraat maakt. Daardoor lopen buslijnen 51, 52 en 53 momenteel door de Ter Varenstraat, waar enkele bewoners verre van tevreden mee zijn.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Weldra stille bladblazers in Mortsel? Stad wil gereedschap elektrisch tegen ten laatste 2030
  MORTSEL

  Weldra stille bladbla­zers in Mortsel? Stad wil gereed­schap elektrisch tegen ten laatste 2030

  De herfst brengt onvermijdelijk ook het irritante geluid van bladblazers met zich mee. Groen stelt voor om de 24 bladblazers van de stad Mortsel te laten vervangen door stillere, meer duurzamere types. Schepen voor openbaar groen Steve D’Hulster (Vooruit-I Love Mortsel) pareert dat er nog geen bladblazers van die soort zijn die krachtig genoeg zijn om bijvoorbeeld natte, platgedrukte bladeren van fietspaden te blazen.