Slager Andreas Decruyenaere met zijn trofee.
Volledig scherm
Slager Andreas Decruyenaere met zijn trofee. © Benoit De Freine

Tweede beste slager van het land komt uit Mortsel

MORTSELDe Mortselse slagerij Decruyenaere is opnieuw uitgeroepen tot de tweede beste slagerij van het land. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1966 en bereidt alles nog op ambachtelijke wijze. De typisch Mortselse 'Fort 4-ham' won zelfs de eerste prijs in de categorie best gezouten product op de Kortrijkse Meat Expo.

  1. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
    PREMIUM
    ANTWERPEN/BERCHEM

    Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

    Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”
  2. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse: “Maar een exacte kopie wordt het niet”
    Gent / Antwerpen / Kortrijk

    Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse: “Maar een exacte kopie wordt het niet”

    Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”