Peter Spruyt (55) aan zijn woning in Schoten nadat hij in juli de rechtszaak gewonnen had tegen de stad.
Volledig scherm
Peter Spruyt (55) aan zijn woning in Schoten nadat hij in juli de rechtszaak gewonnen had tegen de stad. © Benoit De Freine

Stad gaat in beroep tegen uitspraak arbeidsrechtbank in zaak Peter Spruyt

Het stadsbestuur van Mortsel gaat in beroep tegen de beslissing van de Antwerpse arbeidsrechtbank in de zaak tegen voormalig stadsarbeider en vakbondsafgevaardigde Peter Spruyt. Die werd in 2017 met dringende redenen ontslagen na herhaaldelijke werkweigering. Spruyt won deze zomer de zaak en de stad werd schuldig bevonden aan onrechtmatig ontslag en syndicale discriminatie.

 1. Nieuw kunstgrasveld geopend op Sportlandschap: “Voetbalverhaal is nu zo goed als rond”
  PREMIUM

  Nieuw kunstgras­veld geopend op Sportland­schap: “Voetbal­ver­haal is nu zo goed als rond”

  Het Mortsels Sportlandschap, aan de Heirbaan, heeft er een nieuw kunstgrasveld bijgekregen. Het veld zal vooral gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden van jeugdteams. “Met deze realisatie is het voetbalverhaal zo goed als rond”, zegt Koen Dehaen (N-VA), eerste schepen en voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf Mortsel. “Nu gaan we op zoek naar andere disciplines om het Sportlandschap verder in te vullen.”
 2. Groen wil van Collegewijk fietszone maken naar Mortsels voorbeeld: “Teller aantal fietsstraten in Edegem staat op nul”
  EDEGEM/MORTSEL

  Groen wil van College­wijk fietszone maken naar Mortsels voorbeeld: “Teller aantal fietsstra­ten in Edegem staat op nul”

  Mortsel pakte deze week uit met de ambitie dit jaar nog dertien kilometer aan extra fietsstraat bij te maken in hun stad. Een goed voorbeeld dat oppositiepartij Groen uit Edegem wil volgen. “De teller van aantal fietsstraten in Edegem staat nog steeds op nul, laten we Edegem mee op de fietskaart zetten door van de Collegewijk een fietszone te maken.”