Op 5 april zelf dit jaar was ook enkel de burgemeester aanwezig op het herdenkingsmoment, omwille van corona.
Volledig scherm
Op 5 april zelf dit jaar was ook enkel de burgemeester aanwezig op het herdenkingsmoment, omwille van corona. © Jan Van der Perre

Slachtoffers bombardement tijdens WO II herdacht met 471 kaarsjes op begraafplaats

MortselMet Allerheiligen houdt het stadsbestuur een speciaal herdenkingsmoment voor de slachtoffers van het bombardement op Mortsel op 5 april 1943. Op 471 kruisjes in het ereperk van 5 april zal een brandend kaarsje geplaatst worden met de tekst ‘Mortsel herdenkt’. “Zo ontstaat er rond valavond een sfeervol lichtveld op de begraafplaats.”

 1. Doorbraak-award voor techno-dj Milo Spykers? “Nooit met prijzen bezig geweest, maar de nominatie op zich is al een mooie erkenning”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Door­braak-a­ward voor techno-dj Milo Spykers? “Nooit met prijzen bezig geweest, maar de nominatie op zich is al een mooie erkenning”

  Oscar and the Wolf, Lost Frequencies, Angèle, Zwangere Guy en Amelie Lens. Het is maar een greep uit artiesten die de doorbraak-award op de Red Bull Elektropedia Awards - de MIA’s voor elektronische muziek - al wonnen. Dit jaar doet de Antwerpse technoproducer Milo Spykers (29) een gooi naar de prijs. “Drie jaar lang de wereld rondgereisd als model, maar mijn echte avontuur startte nadien pas, met muziek.”
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"