De huidige plannen van sociaal woonproject Lepelhof.
Volledig scherm
De huidige plannen van sociaal woonproject Lepelhof. © Bold Architecten

Project Lepelhof mogelijk weer enkele jaren vertraagd: De Ideale Woning moet nieuwe omgevingsvergunning aanvragen

MORTSELOver welke vorm het Lepelhof moet aannemen, wordt al jaren gediscussieerd. Over dat het sociaal woonproject zo snel mogelijk gezet moet worden, is er minder wrevel. Daarom bleken alle partijen opgezet dat het project vorige maand opnieuw in een stroomversnelling kwam. Maar helaas, sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning moet een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen en als de buren opnieuw bezwaar aantekenen duurt het mogelijk weer jaren voor de eerste spade gestoken kan worden.

 1. Plannen voor woonproject Lepelhof voorgesteld tijdens infodagen: “Niet de indruk dat er in vier jaar tijd veel veranderd is”
  MORTSEL

  Plannen voor woonpro­ject Lepelhof voorge­steld tijdens infodagen: “Niet de indruk dat er in vier jaar tijd veel veranderd is”

  Er is eindelijk weer beweging in de plannen om van het oude parochiecentrum Lepelhof in Mortsel een sociaal woonproject te maken. Tijdens infodagen voor buurtbewoners maakten de architecten de quasi ongewijzigde plannen bekend. Er komen nog steeds 22 nieuwe appartementen op de site. De iconische rode beuk blijft prominent aanwezig en de zestien bomen die initieel gerooid zouden worden, worden na de werken terug op hun plaats gezet.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar