Peter Spruyt (55) wilde woensdag zelf ook iets kwijt aan de rechter: “Ik heb altijd in eer en geweten voor de stad Mortsel gewerkt. Mijn bezorgdheden rond asbest waren niet enkel voor mezelf maar voor iedereen die in en rond die loods komt.”
Volledig scherm
Peter Spruyt (55) wilde woensdag zelf ook iets kwijt aan de rechter: “Ik heb altijd in eer en geweten voor de stad Mortsel gewerkt. Mijn bezorgdheden rond asbest waren niet enkel voor mezelf maar voor iedereen die in en rond die loods komt.” © Sander Bral

Proces rond ontslagen stadsarbeider gestart: “Ontslagen omdat ik bij vakbond actief was”

De zaak tussen de stad Mortsel en voormalig stadsarbeider Peter Spruyt is woensdag van start gegaan. Spruyt werd in 2017 om dringende redenen ontslagen. Volgens de stad wegens herhaaldelijke werkweigering. Volgens Spruyt omdat hij niet in een met asbest vervuilde loods wilde werken en daar politiek voor afgerekend werd: “Ik ben ontslagen omdat ik gesyndicaliseerd was.”

1 reactie

 • myriam de koninck

  2 jaar geleden
  In Nederland moeten asbest platen of afgebroken asbest in plastic worden gewikkeld en zo op container park of milieu straat zoals ze dat daar noemen in gesloten container gelegd worden ,hier in België mag het in open container gegooid worden ,normaal gelegd !zeg maar eens wil je ze er voorzichtig inleggen ,welke commentaar je krijgt ?van de klanten !wij als gemeente arbeiders staan er iedere dag naast ,zelfde vraag ????wat met onze gezondheid ?
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend