De 12-jarige Ilias uit Mortsel.
Volledig scherm
De 12-jarige Ilias uit Mortsel. © RV

Politie krijgt tientallen tips over vermiste Ilias (12), maar doet ook oproep: “Kijk alsjeblieft uw camerabeelden na”

Tientallen tips heeft de politie al ontvangen rond de verdwijning van Ilias (12) uit Mortsel. Tips uit heel Vlaanderen, helaas vaak ook onderling tegenstrijdig. “Toch gaan we ze één voor één na”, aldus politiecommissaris Johan Wonnink. “En we roepen eenieder die een veiligheidscamera heeft ook op: kijk uw beelden na, aub. Ergens moet Ilias er op staan.”

 1. Stijging van aantal besmettingen in Mortsel op maandag 12 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mortsel op maandag 12 oktober

  In Mortsel zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 66 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 252 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'