Enkele sympathisanten die mee gingen flyeren om Ilias terug te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele sympathisanten die mee gingen flyeren om Ilias terug te vinden. © Klaas De Scheirder

Opluchting nu Ilias veilig en wel terug is: “We zijn blijven geloven in een goede afloop”

In Mortsel en Wilrijk haalt iedereen opgelucht adem nu Ilias gezond en wel terug is. Zo ook in het OLVE College in Edegem, waar de jongen school loopt. “We waren van het eerste moment bij de zoekacties betrokken. Als dit verhaal dan zo’n ontknoping kent, is dat geweldig”, zegt Morgan Chaumet, de klastitularis van Ilias.

  1. De coronacijfers in Mortsel van vrijdag 9 oktober

    De coronacij­fers in Mortsel van vrijdag 9 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mortsel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 63. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 241 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Mortsel van woensdag 7 oktober

    De coronacij­fers in Mortsel van woensdag 7 oktober

    In Mortsel zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 245 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.