Bewoner Willy bij Big & Betsy, de twee hangbuikzwijnen. Hij groet de zwijntjes elke ochtend.
Volledig scherm
Bewoner Willy bij Big & Betsy, de twee hangbuikzwijnen. Hij groet de zwijntjes elke ochtend. © Stad Mortsel

Ook hangbuikzwijntjes krijgen de beste zorg in WZC Meerminnehof

MORTSELHet woonzorgcentrum Meerminnehof in Mortsel heeft twee wel heel bijzondere bewoners. De hangbuikzwijntjes Big en Betsy houden de andere bewoners gezelschap en worden door hen gevoed en geborsteld. De zwijnen kunnen ook door bezoekers en passanten bezocht worden via het wandelpaadje achter het zorgcentrum.

  1. Honderd Oekraïense vluchtelingen leren Antwerpse haven kennen met plezierboot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”
    ANTWERPEN

    Honderd Oekraïense vluchtelin­gen leren Antwerpse haven kennen met plezier­boot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”

    Als algemeen directeur van de scholengemeenschap KOV in Vilvoorde ving hij eerder al Oekraïense kinderen op maar ook persoonlijk zet Johan van Engelant zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. Via excursies brengt hij ze samen zodat ze het land én elkaar beter kunnen leren kennen. Zaterdagmiddag kregen zo’n honderd Oekraïners per boot een rondleiding in de Antwerpse haven. “Die mensen zijn gevlucht van oorlog, dikwijls enkel vrouwen en kinderen, ze kennen hier niemand, op deze manier wil ik ze samen brengen.”