Peter Spruyt (55) werkt momenteel als klusser bij Familiehulp.
Volledig scherm
Peter Spruyt (55) werkt momenteel als klusser bij Familiehulp. © Benoit De Freine

Ontslagen stadsarbeider wint proces tegen stad Mortsel

De ontslagen stadsarbeider Peter Spruyt (55) uit Schoten heeft het proces tegen de stad Mortsel gewonnen. Twee jaar geleden verloor hij zijn job om dringende redenen. Volgens de stad wegens herhaaldelijke werkweigering. Volgens Spruyt omdat hij niet in een met asbest vervuilde loods wilde werken en omdat hij vakbondsafgevaardigde was. De arbeidsrechtbank geeft Spruyt over de hele lijn gelijk.

 1. Het ‘Ikvoelmerotkot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  Het ‘Ikvoelme­rot­kot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  “Hoe gaat het nu écht met jullie?” Dat is wat Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem wil weten met haar ‘Ikvoelmerotkot’. Ze startte het online platform na zelf een rotzomer meegemaakt te hebben en merkte dat veel anderen het ook erg moeilijk hebben met de ene lockdown na de andere. Wie dat wenst, kan anoniem in gesprek gaan met elkaar. “Want de stap naar professionele hulplijnen is voor sommigen te groot.”
 2. William Boeva, Anuna De Wever en Jaouad Alloul spreken tien weken lang over het nieuwe normaal: “Wie bepaalt wat normaal eigenlijk is?”
  ANTWERPEN

  William Boeva, Anuna De Wever en Jaouad Alloul spreken tien weken lang over het nieuwe normaal: “Wie bepaalt wat normaal eigenlijk is?”

  Performer en theatermaker Jaouad Alloul kruipt tien weken lang op de virtuele planken van Arenberg om het met gasten als William Boeva en Dirk Draulans te hebben over het nieuwe normaal en actuele thema’s als het klimaat en genderspectrum. “Wat is het nieuwe normaal? Waarom is normaal nieuw? En bestaat er dan ook een oud normaal?”
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den