BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Onmiddellijke minnelijke schikkingen voor drugsoverlast nu ook in zones Rupel en Minos

MortselNa Antwerpen en Brasschaat start het Antwerpse parket in politiezones Rupel en Minos met het systeem van onmiddellijke minnelijke schikkingen rond drugsoverlast. Dat liet het Antwerps parket afgelopen maandag weten in een persbericht. Vanaf respectievelijk 1 maart en 1 april zullen meerderjarigen die betrapt worden op drugsgebruik of -bezit de mogelijkheid krijgen om een bedrag van 75 of 150 euro te betalen. “We hopen zo de lokale drugsmarkten meer te verstoren.”

 1. Verdachte die Antwerpse hof van beroep deed ontruimen ontkent dreigmail gestuurd te hebben: “Hij heeft de knowhow, maar hij is onschuldig”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/GEETBETS

  Verdachte die Antwerpse hof van beroep deed ontruimen ontkent dreigmail gestuurd te hebben: “Hij heeft de knowhow, maar hij is onschuldig”

  Omdat via mail gedreigd werd met een aanslag, werd op 20 augustus vorig jaar het hof van beroep in Antwerpen aan de Waalsekaai ontruimd. Er werd gezocht met een explosievenhond, maar niks gevonden. Een verdachte kwamen ze wél op het spoor: Patrick B. uit Geetbets. Hij riskeert achttien maanden cel, maar zelf wil hij de vrijspraak.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven