Schepen voor financiën Koen Dehaen (N-VA) en burgemeester Erik Broeckx (N-VA) verdedigen zich op de gemeenteraad (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen voor financiën Koen Dehaen (N-VA) en burgemeester Erik Broeckx (N-VA) verdedigen zich op de gemeenteraad (archiefbeeld). © Mortsel TV

Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwerking IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”

MORTSEL“Dit dossier is mislukt” en “niet koosjer en erg schimmig”. Het zijn maar enkele verwijten van de oppositie aan de stad over de deal met IGEAN. De stad had de bouw van een nieuwe technische site aan de Heirbaan uitbesteed aan de intercommunale IGEAN Dienstverlening. De kosten zouden gedekt worden met de verkoop van de vorige site voor de bouw van een nieuw woonproject maar nu blijkt dat de stad anderhalf miljoen euro te kort komt na die deal mede omdat de nieuwe technische dienst vijf (!) in plaats van drie miljoen euro kost.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe lang is het nog werken aan Stadsterras en Fort 4? En komt er een permanent circulatieplan in Mortsel? En zijn trams 7 en 15 wel definitief beschermd?
  PREMIUM
  mortsel

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe lang is het nog werken aan Stadster­ras en Fort 4? En komt er een permanent circulatie­plan in Mortsel? En zijn trams 7 en 15 wel definitief beschermd?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren de zes belangrijkste dossiers en beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Met vandaag Mortsel, de dichtbevolkte voorstad van Antwerpen waar er hard gekibbeld wordt over grote renovatieprojecten zoals Stadhuis, Fort 4 en Stadsterras en waar mobiliteit en klimaat oud zeer blijven.