Eén van de kubussen aan het Stadsplein.
Volledig scherm
Eén van de kubussen aan het Stadsplein. © Benoit De Freine

“Mortsel houdt van tram 7”: stadsbestuur voert actie voor behoud tramlijn

MORTSELMet alle acties van het buurtplatform #redtram7 zou je het haast vergeten, maar ook het stadsbestuur blijft zich verzetten tegen de plannen om tram 7 tussen Antwerpen-Noord en Mortsel af te schaffen. Op het Gemeenteplein en het Stadsplein pronken voortaan grote kubussen met een duidelijke boodschap: “Mortsel <3 tram 7.”

 1. Bart De Wever door Europa op de vingers getikt voor persconferentie over ‘Meir-terrorist’: “Onterecht als terreur bestempeld”
  ANTWERPEN

  Bart De Wever door Europa op de vingers getikt voor persconfe­ren­tie over ‘Meir-terrorist’: “Onterecht als terreur bestempeld”

  De ‘Meirterrorist’. Het doet misschien nog wel een belletje rinkelen. Eind maart 2017 kwam een man in een rode Citroën in volle vaart de Meir opgereden en zorgde voor er voor erg gevaarlijke situaties. De man werd uiteindelijk gedrogeerd aangetroffen in zijn wagen, die nog eens vol wapens bleek te zitten ook. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) had het toen meteen over een mogelijke terroristische aanslag en wordt daarvoor nu op de vingers getikt door het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten. “De verdachte werd onterecht te lang bestempeld als terrorist.”
 2. Burgerplatform #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaffing hypothekeert de verlenging naar Kontich voorgoed”
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Burgerplat­form #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaf­fing hypothe­keert de verlenging naar Kontich voorgoed”

  Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) is onder de indruk van de petitie met bijna elfduizend handtekeningen en de tweeduizend klachtenmails die ze mocht ontvangen voor het behoud van tramlijn 7 tussen Antwerpen en Mortsel. Dat zei ze zelf in een onderhoud met de actiegroep #redtram7 dinsdagochtend. “We zijn erg tevreden over het constructief en open gesprek.”
 3. Oude bekende Bob Merckx (63) neemt bruine kroeg Tafeltje Rond over: “Waar meneer doktoor en Loewie van de vuilkar na een harde dag labeur samen lullen over duiven en koers”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Oude bekende Bob Merckx (63) neemt bruine kroeg Tafeltje Rond over: “Waar meneer doktoor en Loewie van de vuilkar na een harde dag labeur samen lullen over duiven en koers”

  Van een kiekenkot en een brasserie tot een discotheek en een echt bruin volkscafé. Na veertig jaar horeca in de schaduw van de kathedraaltoren is Bob Merckx (63) zijn pensioen na een paar jaar al beu en neemt hij met twee vrienden de volkse kroeg Tafeltje Rond over aan de Grote Markt. “Wij oud-strijders en rasechte sinjoren doen een comeback, een Kimmeke Clijsters.”
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten