Maria Gilis is 102 lentes jong.
Volledig scherm
Maria Gilis is 102 lentes jong. © Diane Janssens

Maria Gilis viert 102de verjaardag

MortselOp 30 april is Maria Gilis 102 jaar geworden. Haar nichtje Diane Janssens wil Maria langs deze weg in de bloemetjes zetten.

 1. Reggae-hiphop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperiode van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Reg­gae-hip­hop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperi­o­de van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”

  “Wah, waaaah, wah was da?” Het klinkt wellicht nog bekend in de oren van iedereen in en rond de Koekenstad die zich de afgelopen decennia met reggae en hiphop bezig hield. Tien jaar na hun laatste album komt de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ - gekend van Tourist LeMC - met nieuw werk én plannen voor nieuwe liveshows. “Onze nieuwe single gaat over de zoektocht naar een plek voor jezelf in de wereld, en dat dat perfect oké is.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Even alles terug met pen en papier terwijl GZA-ziekenhuizen overschakelen op nieuw digitaal patiëntensysteem
  ANTWERPEN

  Even alles terug met pen en papier terwijl GZA-ziekenhui­zen overschake­len op nieuw digitaal patiënten­sys­teem

  Vanuit de wandelgangen van de ziekenhuizen van GasthuisZusters Antwerpen (GZA) klonken er vrijdagochtend eventjes verontrustende berichten over de lancering van een nieuw elektronisch patiëntenplatform. Personeel moest elke handeling terug met pen en papier noteren, afspraken konden niet gemaakt worden en operaties werden uitgesteld. “Geen reden tot paniek, de overgang naar het nieuwe systeem is goed verlopen en geen enkele patiënt liep ooit gevaar.”