De fietsostrade ter hoogte van Mortsel (archiefbeeld).
Volledig scherm
De fietsostrade ter hoogte van Mortsel (archiefbeeld). © Benoit De Freine

Knelpunt fietsostrade in Mortsel weggewerkt: Amadeus Stockmanslei wordt fietsstraat

MORTSELDe Amadeus Stockmanslei in Mortsel wordt in november omgebouwd tot fietsstraat. Zo krijgen fietsers op de fietsostrade Antwerpen-Mechelen richting Antwerpen de volledige breedte van de weg. De fietsstroom richting Mechelen kan gebruik maken van het huidige fietspad. Zo wordt een belangrijk knelpunt op de fietssnelweg tussen beide steden weggewerkt.

 1. Antwerps concert- en nachtleven reageert op nieuwe regels: “Extra test of mondmasker? Er is nog een derde optie: ongehoorzaamheid”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerps concert- en nachtleven reageert op nieuwe regels: “Extra test of mondmasker? Er is nog een derde optie: ongehoor­zaam­heid”

  Mondmasker of sluiten? Een dilemma voor concertzalen vanaf zaterdag. Sportpaleis en De Roma in Antwerpen willen koste wat het kost doorzetten, bij Trix klinkt het minder rooskleurig. Nachtclubs hebben de keuze om met een extra sneltest te werken, om de mondmaskerplicht te omzeilen, maar niemand in Antwerpen lijkt dat van plan te zijn. “Er is nog een derde optie: burgerlijke ongehoorzaamheid.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

  Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”