In de Pik ijzerwarenwinkel Mortsel.
Volledig scherm
In de Pik ijzerwarenwinkel Mortsel. © In de Pik

IJzerwarenwinkel In de Pik sluit na 73 jaar definitief de deuren

MORTSELEen instituut sluit de deuren. IJzerwarenwinkel In de Pik op de Statielei in Mortsel sluit na 73 jaar de deuren. Huidige uitbaters Mark en Ann kijken uit naar hun pensioen en willen meer tijd spenderen met hun kleinkind. Momenteel is er een uitverkoop met kortingen tot 20% tot definitieve sluiting.

 1. Sterrenchefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic
  ANTWERPEN

  Sterren­chefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic

  Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen donderdag Bar Bulot naast hun Hertog Jan in Botanic aan het Mechelseplein. Bar Bulot zag in 2019 het levenslicht in Brugge als seafoodrestaurant maar groeide uit tot een zaak waar ook vleesliefhebbers aan hun trekken komen. In 2021 ontving Bar Bulot een Michelinster en werd het brasserie van het jaar volgens Gault&Millau. Nu is er dus ook een Bar Bulot in de Koekenstad.
 2. Contios, Gust, Jetje, Mayerke, Peer de Garde en Faire Trees hand in hand: ook in zuidrand unieke ontmoeting tussen reuzen dit weekend
  ZUIDRAND

  Contios, Gust, Jetje, Mayerke, Peer de Garde en Faire Trees hand in hand: ook in zuidrand unieke ontmoeting tussen reuzen dit weekend

  Het is het weekend van de reuzen in en rond Antwerpen. Nadat Little Amal zaterdag de reuzenhand kon schudden met De Reuskens van Borgerhout stond er zondagmiddag in Aartselaar ook een unieke ontmoeting op het programma. Voor het eerst kwamen de reuzen uit de Zuidrand, Contios, Gust, Jetje, Mayerke, Peer de Garde en Faire Trees samen voor een gezellig en volks samenzijn.
 3. Team Belgium haalt zilver op het WK onderwaterfotografie in Portugal met prachtige foto van schorpioenvis
  ANTWERPEN

  Team Belgium haalt zilver op het WK onderwater­fo­to­gra­fie in Portugal met prachtige foto van schorpioen­vis

  Negentig minuten onder in de Atlantische Oceaan, aan het Portugese eiland Madeira, op zoek naar dat ene mooie beeld, en dan klik, vastgelegd. Fotograaf Filip Staes en assistent Thomas Van Puymbroeck wonnen zilver op het WK onderwaterfotografie met hun visportret van de schorpioenvis. “Met hoge golven en windstoten van zes beaufort waren de omstandigheden niet gemakkelijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.”
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.